“Nesten Alene”. En lytte-utflukt i robåt i Indre Oslofjord.

Nesten Alene, en øy, en blobb, er en som strekker ut armene uten å kjenne på veggen? Er en som ikke deler linjer med andre? Er en som smiler uten å se den andre i øynene? Er en som er tilstede, men ikke lytter? Er en som faller uten å la seg bli tatt imot? En som gråter uten å be om trøst? En som stikker ut tungen uten å smake på isen? En som stikker tungen ut og slikker vannet, uten å kjenne på teksturen? En som ser vannet for bare vann? En som får saltvann i munnen og i nesa. En som stikker hele hodet ned i vannet. En som åpner øynene der nede og ser hele den grumsete uendeligheten.

Høsten 2020 undersøkte jeg min frykt for å være alene. Hvorfor jeg er så redd for å være alene og føler at jeg nesten ikke eksisterer når jeg er alene? Hvordan håndtere seg selv, ensomhet, indre støy, og hvordan finne veien til å åpne seg for omverden og seg selv på en ny måte; å være mer bevisst, oppvakt og undersøkende tilstede med alt som omringer en, og som foregår inni en selv?

“Nesten Alene” er historien om Kai, og er et forsøk på å nøste opp i hvorfor Kai har vært så redd for å være alene, og hvordan hun skal håndtere at hun nå faktisk er alene, eller – nesten alene da. Fortellingen er basert på materiale jeg har funnet i løpet av høsten, i bevegelse og dans, i robåt på fjorden, i møtet med tinder, naturvitenskap, sosialantropologi, filosofi, innsiktsmedstasjon, tarotkort m.m. Det er en reise inn i kroppen og ut i landskapet i Indre Oslofjord.

Prosjektet foregår i en robåt på fjorden, og gjennomføres omlag to ganger i uka fra nyttår og gjennom vinteren, avhengig av vind, vær og temperatur.

Det er kun plass til en publikummer/passasjer per forestilling.Spilledagene settes/avtales fortløpende i forhold til værmelding og i dialog med påmeldt publikum.

Avreise og retur: Sukkerbiten.
Tid, ca 60 minutter, alt etter været.

PÅMELDING: For å bestille plass og avtale tid, send en epost til: marie_hovden@yahoo.no

Nesten Alene, er et prosjekt av og med Marie Kaada Hovden, utdanna fra Skolen for Samtidsdans og Akademi for Scenekunst.

Foto: Yendini Yoo Cappelen.

Stor takk til Morten Liene, Kristin Nango og Gunnlaug Kuløy for inspirasjon, innspill og støtte.

Takk til Åretak roklubb, Marius Løkse og Freidig roklubb.

.

.

.

.

.

.

.

o